rangerover.reismee.nl

M'Hamid-Zagora

Redelijk vroeg wakker want vandaag is de dag: de piste op vlak langs de Algerijnse grens. We zijn allebei zeer benieuwd wat we tegen komen. Eerst moeten we nog 100 km. naar Zagora, want Philipp had gehoord dat het heel dicht bij de grens bij M'Hamid een smokkelroute loopt en dat er dan een kans is dat je ontvoerd wordt door de smokkelaars en die verkopen je dan weer door aan Al Qaida. In Zagora is Shouk (een grote lokale markt met van alles veel groente kruiden en andere lekkere dingen). Philipp en Steffi moeten ook nog naar een bank en wij willen graag vol met diesel zitten voordat we de piste op gaan. Onderweg komen we een schitterende Marokkaanse 4x4 tegen. Volledig uitgerust om reparaties uit te voeren. Ze houden ons aan en willen onze auto's checken. Dat is niet nodig. Ze blijven ons volgen en hasselen ons een beetje. Bij het tankstation duikt er een onder onze auto en kijkt zorgelijk. De dieseltank lekt. Balen. Oké dan toch maar met ze mee naar de garage. Eigenlijk willen we dat helemaal niet. We vinden ze lastig en opdringerig. Uiteindelijk is het maar goed ook. In de garage blijkt onze waterpomp te barsten. En als die het begeeft dan kan de hele pomp door de radiateur vliegen. Tjaa dan zit je echt vast op de piste. De chef van de garage kan een spiksplinternieuwe pomp voor 2500 dirham regelen. Zijn vader, die heeft vrienden in het leger, kan dit regelen, dan is de pomp er over 3 uur en dan duurt het nog 1,5 uur om alles in te bouwen. We vinden dat het te lang gaat duren en de prijs te hoog voor ons oude baasje. Gelukkig staat er nog een andere Landrover motor met een goede waterpomp en voor 1500 dirham wordt de pomp ingebouwd en het lek in de dieseltank een beetje dichtgesmeerd. Ondertussen laat Philipp ook iets aan zijn auto reparen. De garage ziet er trouwens heel mooi en schoon uit en er hangen allerlei foto's van de Dakar-rally met de chef van de garage. Bij de garage komen we een ander Duitsstel tegen Mark en Tanya. Zij zijn hier 2 weken en rijden rond in een campervan van een vriend met 3 motoren erin. Het is hun eerste keer hier en ze hebben een cultuurshock. Een van de motoren is stuk. De Landrover is inmiddels klaar en ik ga samen met Steffi en Philipp naar de Shouk. Deze is echt heel groot. Fantastisch. We doen heel veel inkopen en gaan terug naar de garage. Daar is onze RR ook bijna klaar met ons laatste geld kunnen we nog net de reparatie betalen. Bijna overal waar we komen, zijn er kinderen die vragen om een ‘bonbon' of een ‘stylo'. Heel vervelend, maar begrijpelijk. De mensen van de campervans gooien vaak zonder te stoppen wat uit hun raam.

We gaan naar de camping van Mark en Tanya en eten 's avonds met z'n allen.

Mady

Jullie maken wel wat mee. Griezelig en spannend. Gelukkig hebben jullie die mannen van de garage vertrouwd, anders..... Leuk, dat jullie andere avonturiers tegenkomen. Zielig, die bedelende kinderen, wat hebben die hier het dan toch goed. Jongens, goede reis, maar in godsnaam voorzichtig. Liefs, Mady