rangerover.reismee.nl

Bijna zover

Het is zover a.s. zaterdag (23 januari'10) vertrekken wijrichting Marokko met onze oude Range Rover Classic uit 1983 (wel oud, maar helemaal onderhanden genomen en klaar voor de reis). We laten onze zoon achter bij opa en oma (Hemmo en Anja). Dat zal voor ons het moeilijkste van deze reis worden. We zien Owen en Anja in de voorjaarsvakantie in Malaga.

Zoals gewoonlijk zijn we tot het laatste moment nog heel hard bezig om alles op tijd klaar te hebben: roofrack en daktentpasklaarmaken, banden verwisselen, campingspullen van een stoffige zolder halen en daarnaast nog vele andere dingen.

Het plan was in de zomerom de reis die Martin in feb '07 had gemaakt (Amsterdam Dakar Challenge) nu rustig over te doen met een onze eigen 4WD. Als extra land hadden weMali (Timboektoe) uit gekozen om te bezoeken, maar helaas eind oktober '09 bleek dat er een Engelsman onthoofd was en dat het niet veilig was om naar het gebied boven de Niger (rivier) te reizen. Als klap op de vuurpijl heeft een splintergroepering van Al Qaida op 30 november (Marts verjaardag, wat een cadeau) 3 Spaanse hulpverleners in het westen van Mauritanië ontvoerd. Dit leverde een negatief reisadvies voor dit land op. DUSSS niet naar Mauritanië, Senegal, Mali en Gambia, maar alleen naar Marokko.

Tot zover.

Liefs,